(Nederlands) Ons Verlangen – Beverst (Bilzen – België)

Sorry, this entry is only available in Nederlands and Français. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

De Koninklijke Harmonie ‘Ons Verlangen’ uit Beverst (Bilzen, België), een unieke combinatie van harmonieorkest, drumband en doedelzakkenkorps, samen een 90-tal muzikanten, in de stijl van de Britse militaire bands.

In 1910 opgericht als fanfare met als doel de plaatselijk jeugd een aangename vrijetijdsbesteding aan te bieden. Kort na de bevrijding in 1944 wordt de fanfare omgevormd tot een harmonie. 1953 wordt een historisch jaar voor “Ons Verlangen”.

De vereniging treedt op tijdens de Blijde Intrede van de jonge koning Boudewijn in Hasselt, een aanleiding om voor het eerst in een volledig uniform aan te treden. In 1955 pakt ‘Ons Verlangen’ met een zoveelste vernieuwing uit, met name een volledig vrouwelijk trommelkorps.

Sinds 1967 koestert ‘Ons Verlangen’ de unieke combinatie van harmonie en doedelzakband. Gravin Nathalie de Renesse verleent het recht om het familiewapen te dragen.
Tot de vele optredens van ‘Ons Verlangen’ behoren de opluistering van de ‘Last Post’ aan de Menenpoort in Ieper.