Show- & Marchingband Iserlohner Stadtmusikanten (Duitsland)

De Iserlohner Stadtmusikanten werden in 1979 opgericht als muziekkorps bij de Schutterij van Iserlohn. Sinds 1995 is de Show- & Marchingband Iserlohner Stadtmusikanten als zelfstandige band toegetreden tot de Volksmusikerbund Nordrhein-Westfalen.

Ze spelen o.a. op stadsfeesten, schutters- en volksfeesten, bloemencorso’s, en andere feestelijke optochten. Hoogtepunten in de geschiedenis van deze muziekvereniging zijn: de talrijke optredens op de Internationale Muziekparade in Iserlohn, de tournee van de Federale Muziekparade in o.a. Münster, Trier en de Lancess Arena in Keulen, alsook de grote Duitsland Taptoe in de Veltins Arena op Schalke voor bijna 20.000 toeschouwers.

Op de Duitse kampioenschappen in juni 2019 hebben de Iserlohnse stadsmuzikanten met hun ”Queen show” een gouden medaille en de eerste plaats in het showklassement behaald. Zij zijn daarmee officieel Duits Kampioen 2019.

In oktober 2022 vieren de Iserlohnse stadsmuzikanten hun 25-jarig jubileum als onafhankelijke vereniging met een groot muziekspektakel in Iserloh.