Koninklijke Steltenlopers van Merchtem Stichting Langevelde (België)

 

Doorheen de voorbije 70 jaar traden de steltenlopers op tijdens vele belangrijke manifestaties zoals wereldtentoonstellingen te Osaka (Japan) (1970) , te Hannover (Duitsland) (2000), Aichi (Japan)(2005) , en Zaragossa (Spanje)(2008)

Een droom ging in vervulling, toen zij in 1983 met de groep doorheen de Amerikaanse staat Tennessee trokken.  Latere optredens volgden: in 2001 (Branson, Missouri), 2002 (Dallas Texas), 2006 en 2009 (Dollywood, Tennessee).

In speciale rode en witte pakken en met een grote ballon op hun hoofd zorgden de Merchtemse steltenlopers voor halsbrekende toeren tijdens de openingsceremonie van de Olympische winterspelen van Albertville in 1992.

In 1997 vergezelden ze toen nog kroonprins Filip en andere prominenten ter gelegenheid van de start van een nieuwe vliegbestemming naar Cincinnati in de Verenigde Staten.

Inmiddels verzorgden zij ook optredens in China, Hong Kong en Korea Ook in Europa werden de laatste jaren nieuwe landen aangedaan, zoals Denemarken, Oostenrijk, en Roemenië, De bruisende muzieksectie zorgt voor de nodige ambiance, geeft ritme aan de steltenlopers en bracht hen op tientallen taptoes in binnen- en buitenland.