Jubal Drum- en Bugelkorps (Nederland)

Het Dordtse topkorps Jubal is opgericht in 1911 en begonnen als een club met fluitjes en een aantal trommeltjes, ter ondersteuning van een feestavond van jongensvereniging Timotheüs, een onderafdeling van de Dordtse CJMV.

Duizenden mensen zijn sinds dat jaar lid geweest van deze wervelende en zichzelf continu vernieuwende muziekvereniging, die inmiddels over een groot gedeelte van de aardbol heeft opgetreden. Van Vlissingen tot het Franse Nice, van Frankfurt tot het Noorse Hamar en van Dubbeldam tot Chicago. Vele successen, ontelbare prijzen, lovende recensies: meer dan 100 jaar Jubal heeft de club geen windeieren gelegd. Maar wat misschien nog veel belangrijker is, zijn de vriendschappen, het plezier, de ervaringen, the way of life, dingen die de Juballers allemaal hebben meegekregen.

Het huidige Drum & Bugle Corps is in 2021 al honderdtien jaar lang méér dan een muziekvereniging. Het is een club die bindt en boeit, ontroert en in vervoering brengt. Jubal is een korps dat in binnen- en buitenland bekendheid geniet met aansprekende showprogramma’s. Dat heeft niet alleen geleid tot een overvolle prijzenkast, maar nog belangrijker, tot de status van ware publieksfavoriet.